E faʻafefea ona faʻaititia lau tau o le gaosiga o PCB?

O lenei tausaga, ua afaina i le faʻamaʻi fou o le pale, o le tuʻuina atu o mea faʻapitoa PCB e le lava, ma o loʻo siʻitia foi tau o mea mata.O alamanuia fesootai PCB ua matua aafia foi.Mo le alualu i luma masani o le poloketi, e tatau i inisinia ona mafaufau i le faʻaogaina o mamanu e faʻaitiitia ai tau PCB.Ma, o a mea o le a aʻafia ai tau gaosiga PCB?

O mea autu e a'afia ai lau tau PCB

1. PCB tele ma le aofaʻi
E faigofie ona malamalama i le tele ma le aofaʻi o le a aʻafia ai le tau o le PCB, tele ma le aofaʻi o le a faʻaaogaina atili mea.

2. O ituaiga o mea e fa'aogaina ai mea e fa'aaogaina
O nisi mea fa'apitoa o lo'o fa'aogaina i totonu o se si'osi'omaga galue fa'apitoa e sili atu le taugata nai lo mea masani. O le fa'aogaina o laupapa lolomi e fa'alagolago i le tele o mea e fa'atatau i le fa'aaogaina, e fa'atatau i taimi ma le saoasaoa o le fa'agaioiga, ma le maualuga o le vevela o le fa'agaoioiga.

3. Numera o laulau
sili atu laulau fa'aliliuina i tau fa'aopoopo ona o le tele o laasaga o le gaosiga, sili atu meafaitino, ma taimi fa'aopoopo fa'aopoopo.

4. PCB lavelave
lavelave PCB faalagolago i luga o le numera o layers ma le numera o vias i luga o le laulau taitasi, e pei ona faamatalaina ai le fesuiaiga o layers lea e amata ma taofi le vias i luga, e manaomia ai le tele o lamination ma vili laasaga i le faagasologa o le gaosiga PCB.O lo'o fa'amatalaina e le au gaosi le fa'agasologa o le lamination e pei o le oomiina o laulau 'apamemea e lua ma le dielectrics i le va o fa'apa'apa apamemea fa'atasi e fa'aaoga ai le vevela ma le mamafa e fausia ai se laminate PCB e tele.

E fa'afefea ona fa'alelei lau mamanu?

1. Track ma gap geometry- thinner e sili atu le taugata.

2. Puleaina o le fa'alavelave - fa'aopoopo laasaga fa'agasologa e fa'ateleina ai tau.

3. Lapo'a ma le faitau o pu- e tele pu ma laiti le lautele e fa'aoso ai le tau i luga.

4. Fa'apipi'i po'o fa'atumu ala ma pe o lo'o ufiufi apamemea- fa'aopoopo laasaga fa'agasologa e fa'ateleina ai tau.

5. O le mafiafia o le kopa i totonu o laulau-o le maualuga o le mafiafia o lona uiga o tau maualuga.

6. Fa'ai'uga i luga, fa'aogaina o le auro ma lona mafiafia- O mea fa'aopoopo ma laasaga fa'agasologa e fa'ateleina ai tau.

7. Fa'apalepale - e taugata le fa'apalepale.

O isi mea e a'afia ai lou tau.

O nei tau fa'atauga laiti e aofia ai vaega III e fa'alagolago i mea uma e lua, o le fa'ailoga ma le fa'aogaina o le PCB.E masani ona aofia ai:

1. PCB mafiafia

2. Togafitiga luga eseese

3. Solder masking

4. Lomiga talatuu

5. PCB vasega fa'atinoga (IPC Vasega II/ III ma isi)

6. PCB fa'ata'ita'i-fa'apitoa mo le fa'aogaina o le z-axis

7. Itu po'o pito fa'apipi'i

O le a tuʻuina atu e PHILIFAST ia te oe fautuaga sili e faʻatatau e fesoasoani ia te oe e faʻaititia ai lau tau o laupapa PCB.


Taimi meli: Iul-14-2021