O le a le Mask Solder ma o le a le mea e fa'aoga ai?

Solder mast o se vaega taua tele o PCB lolomi laupapa matagaluega, E leai se masalosalo o le Solder mask o le a fesoasoani i le faʻapotopotoga, ae o le a se isi mea e saofagā i ai solder mask?E tatau ona tatou iloa atili e uiga i solder mask lava ia.

O le a le ufimata solder?
Solder mask poʻo solder stop mask poʻo solder resistance o se lacquer-pei o se vaega o polymer manifinifi lea e masani ona faʻaogaina i le kopa kopa o se laupapa faʻasalalau lolomi (PCB) mo le puipuiga mai le faʻamaʻiina ma puipuia ai alalaupapa solder mai le fausia i le va o paʻu solder vavalalata. .

O se alalaupapa solder o se feso'ota'iga eletise e le'i fuafuaina i le va o ta'avale e lua e ala i se pa'u la'ititi o solder.

E fa'aogaina e PCB ni matapulepule e puipuia ai mai le tupu.

Solder mask e le fa'aogaina i taimi uma mo fa'apotopotoga fa'apipi'i lima, ae e mana'omia mo laupapa fa'atosina e fa'apipi'iina e fa'aogaina ai le toe fa'afo'i po'o le solder bath techniques.

O le taimi lava e faʻaoga ai, e tatau ona faia avanoa i totonu o le solder mask i soʻo se mea e faʻapipiʻi ai vaega, lea e faʻataunuʻuina i le faʻaogaina o le photolithography.

Sufimata tuai e masani ona lanu meamata ae ua maua nei i le tele o lanu.

Le faagasologa o le solder mask
O le solder mask process e aofia ai le tele o laasaga.

A maeʻa se laʻasaga aʻo leʻi faʻamamāina, lea e faʻafefeteina ai laupapa faʻasalalau lolomi ma o le pito apamemea o le faʻainisinia poʻo le faʻamaʻi, faʻaaogaina le solder mask.

O lo'o i ai le tele o fa'aoga e pei o le ufiufi pupuni, lomitusi mata po'o le fa'apipi'iina o lo'o avanoa.

A maeʻa ona faʻapipiʻiina le PCB i le solder mask, e manaʻomia le faʻafefeteina o le solvent i se laasaga faʻamago.

O le isi laasaga i le faasologa o le faʻaalia.Ina ia mafai ona faʻapipiʻiina le masini solder, e faʻaaogaina galuega taulima. O laupapa e faʻaalia i se faʻamalama masani 360 nm.

O vaega fa'aalia o le a polymerize ae o vaega ufiufi o le a tumau monomer.

I le fa'atupuina o le fa'agasologa o vaega o lo'o fa'aalia e puipuia, ma o vaega e le'i fa'aalia (monomer) o le a fufulu ese.

O le fa'amalologa mulimuli e faia i totonu o se ogaumu fa'ato'aga.A mae'a le fa'amalologa mulimuli, e ono mana'omia se vaifofo fa'aopoopo a le UV mo le fa'ateleina o mea fa'ainisinia ma vaila'au o le solder mask.

Ole galuega autu ole solder mask:

O le a la le aoga o le Solder Mask?

Filifili se lua mai le lisi:

1. Puipuiga mai oxidation.

2. Puipuiga mai le vevela.

3. Puipuiga mai fa'alavelave fa'afuase'i solder solder.

4. Puipuiga mai le lafoaia o le eletise.

5. Puipuiga mai le alu ese o le taimi nei.

6. Puipuiga mai le pefu.

Vagana ai galuega autu o loʻo i luga, e iai foʻi isi faʻaoga.Afai e iai nisi fesili e uiga i solder mask, fa'amolemole fa'afeso'ota'i tagata popoto ile PHILIFAST.


Taimi meli: Iuni-22-2021